Material

Modifierad polypropylen (viafil)

Är ett varumärke för en konstfiber, polypropylen. Garnet andas och transporterar bort fukt och lukt. Produkten är mycket slitstark och färgbeständig. Som kuriosa kan nämnas att vissa påstår att Viafilen har en ”helande” effekt.

Coolmax

Är ett varumärke för en lätt mikrofiber en konstfiber av polyestertyp. Garnet är sammansatt på ett sätt så att det andas/transporterar bort fukt. Är mycket mjukt och skönt, är dock något mindre slitstarkt och har en viss tendens att blir något nopprigt.

Bomull

Ett av de mer kända och vanligt förekommande materialen på marknaden. Bomull är ett naturmaterial med hög fuktabsorbtion, är starkt och tåligt och åldras vackert. Garnerna vi använder är mjuka, behagliga och alltid färgäkta.

Lycra

Är ett varumärke för en fiber som heter elastom, annat namn är elastan. Garnet har en hög elasticitet och är väldigt följsamt. Produkten är väldigt beständig och tålig.

Ull

Naturmaterial vanligtvis från får. Ullen absorberar fukt, samtidigt har den en hög isoleringsförmåga vilket gör att den hjälper foten att hålla rätt temperatur. Vi använder alltid ull som är speciellt behandlad för att klara normal hantering i tvättmaskin. Gemensamt för all typ av ull är den inte behöver tvättas lika ofta som andra material.

Merinoull

Typ av ull som kommer från merinofåret. Finaste, mjukaste ullen som finns att tillgå. Vanligen tillverkad i Australien, Nya Zealand och i Sydamerika av etiska skäl använder vi enbart ull som är garanterat s.k. Mulsingfri.

Våra tvättråd